Programări la +4 0757 578 883

17 septembrie - 14 octombrie

În perioada 17.09 - 14.10.2019 voi fi indisponibil pentru consultații sau programări telefonice. Poți lua legătura cu mine prin email la adresa contact@danlazar.ro sau pe WhatsApp (+4 0740 918 234), urmând să îți răspund de îndată ce pot.

Pentru a programa o consultație te rog să iei legătura cu colegii mei de la clinica din Cluj-Napoca - DERMAFAM +4 0757 578 883 sau clinica din Satu Mare - Clinica Star Medica +4 0361 426 926.

Îți mulțumesc pentru înțelegere!

Verucile genitale

Condiloamele acuminate. Ce sunt și cum le putem trata?

de Dr. Dan Lazăr, medic dermatolog

Ce sunt condiloamele acuminate?

Verucile genitale sunt determinate de infecţia cu anumite tipuri de virus papiloma uman (infecție HPV).

Contagiozitatea este mare, fiind considerată una dintre cele mai frecvente infecţii sexuale - de menţionat că se pot transmite şi prin mâini infectate. Odată depistată, este indicat să se facă un screening pentru a depista eventuale infecţii sexuale asociate.

Tratamentul lor consta in:

  • aplicarea de substanţe chimice (podofilina, podifilotoxina, imiquimod)
  • crioterapie - înghețarea prin aplicare de azot lichid
  • electrocauterizare 
  • excizie în cazurile suspecte sau rezistente la tratament, cu examinare histopatologică (pentru a exclude o formă de cancer)
  • tratament laser -  se pune cremă anestezică, minim invaziv, rapid și eficient

E doar un virus. Riscăm ceva?

După cum ştim cu toţii, virusul papiloma uman (HPV) este un factor de risc pentru apariţia cancerului de col uterin, de penis şi orofaringe (de gât). Asta nu înseamnă că toate persoanele care au fost infectate cu HPV vor face cancer la un moment dat în viaţă, dar cu siguranţă este un motiv întemeiat pentru a mări screeningul oncologic al acestor persoane.

Despre Dr. Dan Lazăr

Medicul specialist Dr. Dan Lazăr și-a efectuat rezidențiatul la centrul universitar de prestigiu din Cluj-Napoca. Ai parte de cele mai moderne tehnici de tratament datorită participării sale continue la cursuri și conferințe naționale și internaționale.

Programează o consultație

Ai o nelămurire despre Verucile genitale?
Scrie întrebarea ta mai jos!