Programări la +4 0757 578 883

17 septembrie - 14 octombrie

În perioada 17.09 - 14.10.2019 voi fi indisponibil pentru consultații sau programări telefonice. Poți lua legătura cu mine prin email la adresa contact@danlazar.ro sau pe WhatsApp (+4 0740 918 234), urmând să îți răspund de îndată ce pot.

Pentru a programa o consultație te rog să iei legătura cu colegii mei de la clinica din Cluj-Napoca - DERMAFAM +4 0757 578 883 sau clinica din Satu Mare - Clinica Star Medica +4 0361 426 926.

Îți mulțumesc pentru înțelegere!

Herpesul genital

Infecția genitală cu herpes simplex tip 2

de Dr. Dan Lazăr, medic dermatolog

Atât virusul herpetic tip 1, cât și virusul herpetic tip 2 pot determina leziuni genitale. Cu toate acestea,  virusul herpetic tip 1 determină în general leziuni ale mucoasei bucale (buze în general), iar virusul herpetic tip 2 (HSV2) determină în general infecțiile genitale și rectale (herpes anogenital).

Infecția cu herpes simplex tip 2 apare în general după pubertate și este considerată o boală contagioasă, cu transmitere sexuală. Cu toate acestea, poate afecta și copiii, în special imediat după naștere, dacă mama este purtătoare de herpes simplex virus tip 2.

După producerea unei infecții virale primare, virusul serpes simplex tip 2 (HSV2) rămâne la nivelul rădăcinii dorsale a nervilor senzitivi din zona afectată. În timpul unei recurențe, virusul herpetic urmează traiectul nervilor afectați si ajunge la piele sau mucoase, unde se multiplică, producând leziunile clinice. După fiecare episod de recidivă, virusul rămâne latent la nivelul nervilor senzitivi, pe toată durata vieții.

Infecția HSV2 este contagioasă.

Cum se manifestă herpesul simplex genital

Infecția primară cu herpes simplex tip 2 este un herpes genital, apărut după activitate sexuală. Se manifestă prin apariția de vezicule și ulcerații, pe fond eritematos, cu inflamație intensă, foarte dureroase.

Netratat persistă 2-3 săptămâni și este acompaniat de febră și inflamarea ganglionilor inghinali (limfadenopatie).

La bărbați se localizează în general pe gland, prepuț și teaca penisului.

La femei afectează cel mai frecvent vulva și vaginul.

Afectarea regiunii anale este consecința contaminării directe a zonei respective.

Despre Dr. Dan Lazăr

Medicul specialist Dr. Dan Lazăr și-a efectuat rezidențiatul la centrul universitar de prestigiu din Cluj-Napoca. Ai parte de cele mai moderne tehnici de tratament datorită participării sale continue la cursuri și conferințe naționale și internaționale.

Programează o consultație

Ai o nelămurire despre Herpesul genital?
Scrie întrebarea ta mai jos!