Programări la +4 0740918234

Program modificat din ianuarie 2020

Începând cu ianuarie 2020 voi lucra doar o săptămână pe lună în Romania. Pentru programarea consultațiilor vă rog să contactați clinicile, astfel: Clinica DERMAFAM Cluj-Napoca +40757578883 , respectiv Clinica STAR MEDICA Satu Mare +40361426926.

Dacă doriți să luați legatura direct cu mine, puteți să o faceți pe email contact@danlazar.ro, urmând să vă răspund în cel mai scurt timp posibil.

Herpesul genital

Infecția genitală cu herpes simplex tip 2

de Dr. Dan Lazăr, medic dermatolog

Atât virusul herpetic tip 1, cât și virusul herpetic tip 2 pot determina leziuni genitale. Cu toate acestea,  virusul herpetic tip 1 determină în general leziuni ale mucoasei bucale (buze în general), iar virusul herpetic tip 2 (HSV2) determină în general infecțiile genitale și rectale (herpes anogenital).

Infecția cu herpes simplex tip 2 apare în general după pubertate și este considerată o boală contagioasă, cu transmitere sexuală. Cu toate acestea, poate afecta și copiii, în special imediat după naștere, dacă mama este purtătoare de herpes simplex virus tip 2.

După producerea unei infecții virale primare, virusul serpes simplex tip 2 (HSV2) rămâne la nivelul rădăcinii dorsale a nervilor senzitivi din zona afectată. În timpul unei recurențe, virusul herpetic urmează traiectul nervilor afectați si ajunge la piele sau mucoase, unde se multiplică, producând leziunile clinice. După fiecare episod de recidivă, virusul rămâne latent la nivelul nervilor senzitivi, pe toată durata vieții.

Infecția HSV2 este contagioasă.

Cum se manifestă herpesul simplex genital

Infecția primară cu herpes simplex tip 2 este un herpes genital, apărut după activitate sexuală. Se manifestă prin apariția de vezicule și ulcerații, pe fond eritematos, cu inflamație intensă, foarte dureroase.

Netratat persistă 2-3 săptămâni și este acompaniat de febră și inflamarea ganglionilor inghinali (limfadenopatie).

La bărbați se localizează în general pe gland, prepuț și teaca penisului.

La femei afectează cel mai frecvent vulva și vaginul.

Afectarea regiunii anale este consecința contaminării directe a zonei respective.

Despre Dr. Dan Lazăr

Medicul specialist Dr. Dan Lazăr și-a efectuat rezidențiatul la centrul universitar de prestigiu din Cluj-Napoca. Ai parte de cele mai moderne tehnici de tratament datorită participării sale continue la cursuri și conferințe naționale și internaționale.

Programează o consultație

Ai o nelămurire despre Herpesul genital?
Scrie întrebarea ta mai jos!