Programări la +4 0757 578 883

17 septembrie - 14 octombrie

În perioada 17.09 - 14.10.2019 voi fi indisponibil pentru consultații sau programări telefonice. Poți lua legătura cu mine prin email la adresa contact@danlazar.ro sau pe WhatsApp (+4 0740 918 234), urmând să îți răspund de îndată ce pot.

Pentru a programa o consultație te rog să iei legătura cu colegii mei de la clinica din Cluj-Napoca - DERMAFAM +4 0757 578 883 sau clinica din Satu Mare - Clinica Star Medica +4 0361 426 926.

Îți mulțumesc pentru înțelegere!

Tratarea negilor

Cum se tratează veruca vulgară?

de Dr. Dan Lazăr, medic dermatolog
Negi pe palmă
Aspectul negilor la nivelul palmei

Această afecţiune este cauzată de o infecţie virala (papilomavirus uman), drept urmare verucile sunt contagioase. Transmiterea negilor este favorizată de microtraumatisme (mâini uscate şi crăpate) sau de mersul fără încălţăminte (piscină).

Unde apare veruca vulgară?

Există mai multe localizări unde pot apărea veruci, dar cel mai des apar pe mâini, pe picioare (arată ca şi bătăturile, doar că sunt dureroase) sau pe faţă (veruci plane).

Metode de tratament a verucilor

Evoluţia verucilor (în lipsa tratamentului) este de a se înmulţi şi de a-şi mări suprafaţa. Uneori, acestea dispar spontan (adică trec de la sine) chiar şi fără tratament, doar că durează o perioadă mai lungă de timp. Din păcate, fără terapie, şansele sunt mai mari de a se înmulţi.

Tratamentul constă în crioterapie (îngheţarea verucilor ), aplicarea de substanţe chimice care să le distrugă (acid salicilic, acid tricloracetic, podifilină), injectarea unor substanţe (în special când e vorba de veruci la marginea unghiilor), terapie laser sau electrocauterizare – în cazurile rezistente la tratament.

Având în vedere că tratamentul este mult mai simplu atunci când verucile sunt mici, este de preferat sa se trateze prin metode simple, decât să aşteptăm până cresc sau se înmulţesc.

Despre Dr. Dan Lazăr

Medicul specialist Dr. Dan Lazăr și-a efectuat rezidențiatul la centrul universitar de prestigiu din Cluj-Napoca. Ai parte de cele mai moderne tehnici de tratament datorită participării sale continue la cursuri și conferințe naționale și internaționale.

Programează o consultație

Ai o nelămurire despre Tratarea negilor?
Scrie întrebarea ta mai jos!