Tratarea negilor

Cum se tratează veruca vulgară?

de Dr. Dan Lazăr, medic dermatolog
Negi pe palmă
Aspectul negilor la nivelul palmei

Această afecţiune este cauzată de o infecţie virala (papilomavirus uman), drept urmare verucile sunt contagioase. Transmiterea negilor este favorizată de microtraumatisme (mâini uscate şi crăpate) sau de mersul fără încălţăminte (piscină).

Unde apare veruca vulgară?

Există mai multe localizări unde pot apărea veruci, dar cel mai des apar pe mâini, pe picioare (arată ca şi bătăturile, doar că sunt dureroase) sau pe faţă (veruci plane).

Metode de tratament a verucilor

Evoluţia verucilor (în lipsa tratamentului) este de a se înmulţi şi de a-şi mări suprafaţa. Uneori, acestea dispar spontan (adică trec de la sine) chiar şi fără tratament, doar că durează o perioadă mai lungă de timp. Din păcate, fără terapie, şansele sunt mai mari de a se înmulţi.

Tratamentul constă în crioterapie (îngheţarea verucilor ), aplicarea de substanţe chimice care să le distrugă (acid salicilic, acid tricloracetic, podifilină), injectarea unor substanţe (în special când e vorba de veruci la marginea unghiilor), terapie laser sau electrocauterizare – în cazurile rezistente la tratament.

Având în vedere că tratamentul este mult mai simplu atunci când verucile sunt mici, este de preferat sa se trateze prin metode simple, decât să aşteptăm până cresc sau se înmulţesc.

Despre Dr. Dan Lazăr

Medicul specialist Dr. Dan Lazăr și-a efectuat rezidențiatul la centrul universitar de prestigiu din Cluj-Napoca. Ai parte de cele mai moderne tehnici de tratament datorită participării sale continue la cursuri și conferințe naționale și internaționale.

Programează o consultație

Întrebări de la cititori

Dobrovat Mariana

Fiica mea în vârstă de 7ani are o veruca pe degetul mare de la piciorul stâng. Este în tratament cu Duofilm de două luni și nu se vede nici o schimbare. Putem să mai continuăm cu aplicare zilnică cu această soluție? Multumesc!

Dr. Dan Lazăr

Buna ziua, Daca tratamentul v-a fost prescris de catre un medic, in sensul ca sunteti sigura ca este vorba de o veruca, da, puteti aplica in continuare. Cu conditia ca pielea sa nu fie prea iritata.

Ai o nelămurire despre Tratarea negilor?
Scrie întrebarea ta mai jos!