Consultaţia la dermatolog

La ce să mă aștept într-o consultaţie dermatologică?

de Dr. Dan Lazăr, medic dermatolog

Consultarea unui medic dermatolog este extrem de importantă, din motive de sănătate sau din motive estetice.

În cadrul unei consultaţii dermatologice, indiferent de tipul ei, este nevoie de un ambient relaxant, de colaborare între medic şi pacient, de ascultarea cu atenţie a nevoilor pacientului şi a motivului pentru care s-a prezentat la medic, de răbdare, confidenţialitate,  experienţă în recunoaşterea problemei şi a rezolvării ei.

Pentru efectuarea oricărei manopere sau terapii este nevoie de consimţământul informat al pacientului, se discută despre posibilităţi alternative, despre efectele benefice  urmărite, posibile efecte adverse, costul financiar al procedurii şi nelămuririle pacientului referitoare la diagnostic, tratament sau procedura dermatologică.

Fiind format profesional în centrul universitar Cluj-Napoca, în Clinica de Dermatologie, pot spune că am avut șansa să învăț de la unii dintre cei mai buni medici dermatologi. Aici mi-am format abilitățile necesare unui consult dermatologic de specialitate, unui diagnostic dermatologic pus corect și a multor manopere practice, precum chirurgia dermatologică, scleroterapia, dermatoscopia și dermato - estetica.

Acest serviciu NU este un serviciu de urgență! Pentru orice urgență dermatologică sau medicală, apelați serviciul Urgențe la numărul 112.

Dermatolog la tine acasă*

Solicitând o consultație dermatologică la domiciliu, vei economisi cel mai valoros lucru: timpul.

Principale indicaţii ale acestui serviciu: pacienți imobilizați, ulcere de piele cronice, escare.

Consultul dermatologic la domiciliu, efectuat de către un medic specialist dermatolog, poate fi soluția mult căutată pentru a rezolva problema Dumneavoastră dermatologică.

*programările se fac în funcție de disponibilitatea medicului

Cum anume?

Programarea pentru un consult medical este foarte simplă. Este necesar doar un telefon la numarul afișat pentru a programa o consultație. În funcție de timpul disponibil, veți fi programat cât mai curând posibil.

Consultație la domiciliu?

Consultul dermatologic la domiciliu se poate efectua pentru pacienți imobili sau care se mobilizează greu, precum și dacă doriți serviciile profesioniste ale unui medic dermatolog, fără să vă deplasați la cabinetul de dermatologie.

De menționat că pentru a stabili un diagnostic sau un tratament adecvat, este indicat să vă programați pentru o consultație la cabinetul dermatologic, deoarece condițiile de examinare, eventuala recoltare de secreții biologice, precum și unele instrumente necesare unui diagnostic dermatologic sunt mult mai bune la cabinet decât într-o locuință.  În cazul unui consult la domiciliu, este posibil să ne lipsească unele condiții de examinare precum și instrumentele necesare, din acest motiv este posibil să nu putem stabili un diagnostic. De asemenea, pentru stabilirea unui diagnostic medical, poate fi necesară o indicație de analize de laborator, urmând ca după ce avem acele analize efectuate, să putem oferi un diagnostic de certitudine.

Din acest motiv, încurajez doar consultațiile la domiciliu care sunt neapărat necesare.

Ce se oferă în consultația dermatologică la domiciliu?

Consultația dermatologică la domiciliu are ca și scop formularea unui diagnostic medical, un plan terapeutic pentru boala de piele diagnosticată și  indicații pentru eventualele analize medicale care ne-ar ajuta la stabilirea diagnosticului sau a tratamentului. Așa cum am precizat, nu se pot oferi garanții referitoare la diagnostic sau tratament, dacă mai sunt necesare alte investigații paraclinice (analize de laborator), urmând să ne revedem în cadrul unui control după ce aveți rezultatele analizelor solicitate, conform unei alte programări.

Pansament la domiciliu

Exceptând consultația la domiciliu, un alt serviciu medical oferit este cel de pansament la domiciliu. În cadrul acestui serviciu puteți  beneficia de pansamente pentru diverse afecțiuni, cum ar fi ulcerul venos sau varicos (ulcer al piciorului), escare sau diverse ulcerații cronice care necesită pansament, precum și pansament post intervenții chirurgicale (după operație) la nivelul pielii.

Pansamentele se aplică steril și sunt adaptate nevoilor pacientului.

Localități pentru consultație la domiciliu

Fiind medic dermatolog clujean, serviciile mele se referă în primul rând la Cluj-Napoca sau localitățile limitrofe. De asemenea, colaborez cu clinici din Satu Mare, Tășnad și Sibiu.

Despre Dr. Dan Lazăr

Medicul specialist Dr. Dan Lazăr și-a efectuat rezidențiatul la centrul universitar de prestigiu din Cluj-Napoca. Ai parte de cele mai moderne tehnici de tratament datorită participării sale continue la cursuri și conferințe naționale și internaționale.

Programează o consultație

Întrebări de la cititori

Constantin Matei

Buna ziua, mama mea, este de 6 luni la pat, cu avc, dementa, atzheimer; are o escara urata la spate, e pe cale sa se inchida; face frecvent eruptii de piele; asistenta care vine de 5 luni,app zilnic sa o panseseze,nu mai stie cu ce sa o trateze; caut un medic dermatolog in Satu Mare ptr un consult la domiciliu urgent!

Dr. Dan Lazăr

Buna ziua! Va rog sa ma contactati telefonic. Cu stima

Irina

Buna ziua! Pentru o problema la nivelul fetei de roseata ma puteti ajuta? Multumesc

Dr. Dan Lazăr

Buna ziua! Eu cred ca va pot ajuta, dar ramane de vazut ce diagnostic aveti, ca sa vedem concret cum va pot ajuta. Puteti sa veniti la o consultatie, ca sa ajungem la un diagnostic clar si sa stabilim un plan concret de tratament. O zi frumoasa!

Ai o nelămurire despre Consultaţia la dermatolog?
Scrie întrebarea ta mai jos!