Programări la +4 0740 918 234
Securitatea datelor cu caracter personal

Protecția datelor cu caracter personal și utilizarea cookie-urilor

Îți prezentăm în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre informațiile colectate prin intermediul www.danlazar.ro - denumit în continuare "site-ul web".

Vei afla pentru ce îți sunt solicitate datele cu caracter personal, cum sunt stocate, cât timp vor fi păstrate și modul lor de prelucrare.

Acest site web conține link-uri către pagini online ce aparțin altor site-uri. Te informăm că nu suntem responsabili pentru politica de confidențialitate aplicabilă acestora. Te încurajăm ca în momentul în care părăsești acest site web, să citești politicile de confidențialitate a fiecărui site care colectează informații cu caracter personal pe care îl vizitezi.

Această politică de confidențialitate este aplicabilă numai datelor cu caracter personal colectate și cookie-urilor folosite de www.danlazar.ro

Citește în continuare.

Cuprins

Capitolul 1: Date cu caracter personal

Articolul 1.1: Mențiuni generale

Este important să știi că toate datele cu caracter personal sunt colectate numai în urma acordării consimțământului tău explicit.

Ce date cu caracter personal îți sunt solicitate prin intermediul formularelor online?

  • numele tău
  • vărsta ta
  • numărul de telefon
  • adresa de email
  • informații privind starea ta de sănătate

Te încurajăm să folosești formularul de întrebări daca ai o nelămurire și formularul de recenzii dacă vrei să împărtășești și altora experiența ta la cabinet.

Deoarece ai dreptul la protejarea identității, în câmpul "nume" al formularelor poți specifica:

  • numele tău complet (ex: Andreea Ionescu)
  • prenumele și inițiala numelui (ex: Andreea I.)
  • doar prenumele (ex: Andreea)
  • inițialele numelui tău (A. I.)

Acest site web are instalat un certificat de securitate. Asta înseamnă că toate informațiile transmise prin intermediul lui sunt în siguranță (datele sunt encriptate).

De asemenea, trebuie să știi că datele furnizate de tine nu sunt transmise către terți.

Motivul solicitării, stocarea și modul de procesarea a informațiilor cu caracter personal sunt detaliate în secțiunile ce urmează:

Articolul 1.2: Date colectate prin formularul de programare / contact

Informațiile cu caracter personal solicitate prin intermediul formularului de programare sunt numele tău și datele de contact.

Eventualele detalii cu privire la starea ta de sănătate pe care le furnizezi în textul mesajului rămăn la latitudinea ta.

Prin folosirea acestui formular îți exprimi acordul cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal.

Scopul solicitării

Aceste date ne sunt necesare pentru:

  • confirmarea sau programarea unei viitoare vizite la cabinet
  • pentru a te putea contacta

Modul de prelucrare

Datele cu caracter personal sunt prelucrate strict în vederea contactării tale ulterioare.

Prin furnizarea informațiilor tale de contact îți exprimi acordul pentru a fi contactat telefonic sau prin email.

Modalitatea și timpul de stocare

Informațiile furnizate nu sunt stocate pe site-ul web.

Datele sunt trimise prin intermediul unui email către medicul curant și păstrate pe un server securizat.

Datele tale sunt păstrate pănă la momentul în care vei fi contactat de medic.

Articolul 1.3: Date colectate prin formularul de evaluare

Datele personale solicitate prin intermediul formularul de recenzii sunt numele tău și vărsta (informație opțională).

Eventualele detalii cu privire la starea ta de sănătate pe care le furnizezi în textul evaluării rămăn la latitudinea ta.

Prin folosirea acestui formular îți exprimi acordul cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal.

Scopul solicitării

Aceste date ne sunt necesare pentru:

  • a prezenta nivelul de satisfacție al pacienților cabinetului
  • a permite îmbunătățirea serviciilor pe baza feedback-ului primit de la pacienți

Modul de prelucrare

Datele cu caracter personal sunt prelucrate strict în vederea afișării evaluării tale pe site-ul web.

Prin furnizarea acestor informații îți exprimi acordul pentru afișarea acestora în mod public pe site-ul web.

Modalitatea și timpul de stocare

Informațiile furnizate sunt stocate în format text pe serverul site-ului web împreună cu evaluarea scrisă de tine.

Datele tale sunt păstrate pe o periodadă nedeterminată, pănă la solicitarea ștergerii acestora.

Articolul 1.4: Date colectate prin formularul de comentarii / întrebări

Datele personale solicitate prin intermediul formularul de comentarii sunt numele tău.

Eventualele detalii cu privire la starea ta de sănătate pe care le furnizezi în textul comentariului rămăn la latitudinea ta.

Prin folosirea acestui formular îți exprimi acordul cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal.

Scopul solicitării

Aceste date ne sunt necesare pentru:

  • a permite vizitatorilor să adreseze întrebări cu privire la un subiect de interes
  • a permite îmbunătățirea experienței vizitatorilor site-ului web

Modul de prelucrare

Datele cu caracter personal sunt prelucrate strict în vederea afișării comentariului tău pe site-ul web.

Prin furnizarea acestor informații îți exprimi acordul pentru afișarea acestora în mod public pe site-ul web.

Modalitatea și timpul de stocare

Informațiile furnizate sunt stocate în format text pe serverul site-ului web împreună cu comentariul scris de tine.

Datele tale sunt păstrate pe o periodadă nedeterminată, pănă la solicitarea ștergerii acestora.

Articolul 1.5: Imagini privind persoanele fizice

Imaginile cu rezultatele obținute în urma tratamentelor efectuate la cabinet sunt publicate numai în urma exprimării consimțământului de către pacient.

Pentru protejarea identității persoanelor, pozele sunt decupate (prezintă doar zona tratată) și nu sunt însoțite de date cu caracter personal.

Dacă te-ai răzgăndit cu privire la publicare unei imagini ce vizează cazul tău, ne poți contacta oricând pentru modificarea sau ștergerea acesteia.

Capitolul 2: Politica cookie

Articolul 2.1: Mențiuni generale

Este important să știi că site-ul web-ul va utiliza cookie-uri numai în urma acordării consimțământului tău explicit.

Articolul 2.2: Ce sunt cookie-urile?

Cookie-urile sunt mici fișiere salvate pe dispozitivul tău (laptop, tabletă, telefon) în timpul vizitei pe site-ul web.

Sunt generate în urma încărcării unei pagini de internet sau în momentul trimiterii unui formular online.

Este bine să știi că ele nu reprezintă o amenințare la confidențialitatea datelor sau securitatea online întrucât pot fi accesate numai de site-ul web-ul care le-a generat sau de tine, utilizatorul.

Durata lor de viață poate fi de la câteva minute până la câteva luni (sau până în momentul în care le ștergi).

Articolul 2.3: Rolul cookie-urilor

Rolul cookie-urilor este de a stoca anumite informații (limitate) între diferite vizite ale tale.

De exemplu acest site-ul web salvează un cookie pe dispozitivul tău în momentul în care îți exprimi acordul cu privire la termenii și condițiile de utilizare a site-ului web.

Cookie-urile fi folosite doar pentru salvarea unor date simple în formatul "nume = valoare".

Pentru exemplul de mai sus cookie-ul salvat de site-ul web ar fi sub forma "termeni = acceptați".

Astfel la următoarea ta vizită, "site-ul web știe" că ai acceptat deja termenii - și implicit nu va mai afișa acea fereastră de informare.

Articolul 2.4: Cookie-uri folosite de site-ul web

În primul rând cookie-urile pot fi:

  • cookie-uri proprii (generate de site-ul web)
  • cookie-uri terțe (Google Analytics)

Cookie-urile proprii nu stochează date cu caracter personal.

Dintre cookie-urile generate de site-ul web amintim:

  • pentru acceptarea termenilor de utilizare a site-ului web
  • statutul de pacient nou sau existent (în urma utilizării formularului de programare)
  • pentru scrierea unei recenzii
  • pentru postarea unui comentariu
  • ultima specialitate vizitată (pentru afișarea unor informații relevante)

Cookie-urile terțe sunt folosite pentru analiza traficului online.

Articolul 2.5: Ștergerea cookie-urilor

Marea majoritate a cookie-urilor au o durată de viață redusă. Asta înseamnă că după o anumită perioadă de timp ele sunt șterse automat.

Cu toate acestea trebuie să știi că ai control total asupra acestora.

Îți poți seta browser-ul (Google Chrome, Firefox) să nu le accepte deloc, sau poți șterge cookie-urile salvate pe dispozitivul tău.

Trebuie să ai în vedere faptul că unele pagini de internet nu pot funcționa corect fără permisiunea de folosire a cookie-urilor.

Capitolul 3: Drepturile tale

Deoarece beneficiezi de dreptul la informare, poți cere detalii suplimentare cu privire la informațiile pe care le solicităm sau cookie-urile folosite de site-ul web.

Ai de asemenea dreptul la modificarea datelor și dreptul la ștergerea datelor cu caracter personal.

Ai oricând dreptul la retragerea consimțământului în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal sau a stocării cookie-urilor pe dizpozitivul tău.

Șterge toate cookie-urile stocate de site-ul web pe dispozitivul tău folosind butonul următor:

Solicită ștergerea sau rectificarea datelor cu caracter personal folosind butonul următor:

Șterge Date Personale

Poți solicita în orice moment rectificarea, completarea sau ștergerea datelor cu caracter personal pe care le-ai furnizat prin intermediul site-ului web.

Capitolul 4: Mențiuni finale

Pentru orice neclarități cu privire protecția datelor furnizate prin intermediul formularelor online sau politica cookie a site-ului web te rugăm să ne contactezi.

Îți stăm la dispoziție cu lămuriri suplimentare.

Poți depune plângere față de modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.